Хороскопи

четвъртък, 29 юли 2010 г.

Има ли лечение на страхова невроза?

Най-добрите методи за лечение на страхова невроза в стадий на развитие е премахването на фактора, който е послужил за появяването на страховата невроза. Ако е невъзможно, то се налага посещение при психотерапевт. Други методи за лечение на страхова невроза са хипнозата, медикаменти, различни методи на физиотерапия. Съществуват и различни методи за психоанализа. Те са измислени от психологически училища и трябва да се използват индивидуално за всеки човек. Лечението на един и същи вид невроза силно се различават в зависимост от социалното, културното и интелектуалното ниво на пациента. Освен това важна
роля при лечението на страховата невроза играят полът и възрастта.
Трябва да се извърши анализ на причината за травмиращата ситуация и по възможност да се премахне.
Укрепващата терапия на страховата невроза включва в себе си изписването на витамини, физиопроцедури, иглотерапии. От медикаментите използвани за лечение на страховата невроза най-често се използват транквиланти. При ранен стадий на страховата невроза се използват антидепресанти. Изборът на нужната терапия се прави в зависимост от характера на неврозата и особеностите й. При провеждането на психотерапия трябва да се имат предвид социалните условия на пациента.
Най-важното е веднага да се обърнете към доктор, а не да чакате болестта да се развива. Също така е важно да съхраните приятелските отношения, както на работа, така и в семейството. Профилактиката на страховата невроза включва създаването на благоприятни семейни условия. И най - важното трябва да помните, че страховата невроза е лечима, затова веднага след откриването и трябва да посетите специалист.

Няма коментари: