Хороскопи

петък, 18 юни 2010 г.

Доцент Кадурина - опит за биографична справка

Доцент Мирослава Кадурина е една от личностите в държавата ни, чиято репутация е изключително спорна. В последно време тя събира противоречиви и в крайна сметка не достатъчно изяснени фактологически отзиви.

За тези, които не знаят – Доцент Кадурина е дерматолог. Родена е в Благоевград на 2-ри август 1959 г. Завършва медицина в София през 1984 г. Специалност по кожни и венерически болести придобива през 1990 г. По-късно, в периода между 1997 г. и 2001 г. специализира в университетска болница в Цюрих, а през 2003 в клиника по дерматолгия в Хамбург. В периода 1990-1995 г. практикува дерматология в Градски кожно-венерически диспансер в София, в периода 1995-1999 г. работи като лекар-ординатор, а от 2000 г. до 2002 г. е началник отделение. През 2003 г.

Мирослава Кадурина заема длъжността началник на Клиника по дерматология и венерология към ВМА, а през 2005 г. става началник на катедра Дерматология, венерология и алергология. Научната си степен „Доктор” придобива през 2004 г., а званието „Доцент” през 2005 г. Доцент Кадурина членува в European Academy of Dermatovenerology и International Society of Dermatopathology

Репутацията на Кадурина пострадва след определени публикации в интернет форумите, които уронват професионалния престиж и реномето й. Редица онлайн оплаквания поставят под въпрос авторитета на доцентката, като я обвиняват в немарливост и користни подбуди. Макар, че самата Кадурина призовава обществото да се доверява само на проверени дерматолози и болнични заведения, срещу нея има упреци, за провеждане на дейност в незаконни клиники.

При подобни противоречия и недоизяснени твърдения е изключително трудно на българина да гласува доверие и да повери здравето си в ръцете на някого. „Специалисти” много – може би чрез внимателно и обстойно проучване и с повечко късмет ще успеете да откриете вашия.

Няма коментари: